Начало arrow Архив на новините arrow Юли 2010 arrow Белгийско председателство: приоритети за действие  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Белгийско председателство: приоритети за действие Печат
25 юли 2010

2След Испания Белгия пое ротационното председателство на Европейския съюз от 1 юли и представи амбициозна програма за второто шестмесечие на 2010 г.
Работната програма на белгийското председателство следва програмата на "триото на председателствата", съставено от Белгия, Испания и Унгария.
Белгия ще се стреми преди всичко да гарантира прилагането на договора от Лисабон, влязъл в сила през декември миналата година, който улеснява процедурата за вземане на решения в Европейския съюз.
По време на испанското председателство спадът на еврото и влошаването на публичните дефицити на държавите-членки разтърсиха Европа. Новото председателство желае да възстанови растежа и да подобри икономическото управление. В програмата на Белгия е предвидено и създаването на нова европейска структура за контрол на финансовите пазари. Вижте пълната програма de en fr на белгийското председателство.
Федерална държава с повече от 10 млн. жители, в момента Белгия работи по съставянето на своето ново правителство. Поемането на ротационното председателство на Съюза от страната в подобен момент предизвика известни притеснения, но министър-председателят в оставка Ив Льотерм заяви, че Белгия е в състояние да поеме председателството. Програмата на страната - плод на повече от две години работа - се ползва с широк консенсус. 2

Уебсайт на белгийското председателство на ЕС   
Елате да честваме Европа! - Встъпителна церемония в Брюксел   

Източник: Европейска комисия

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside