Начало arrow Архив на новините arrow Юли 2010 arrow Нови подходи в образованието за околна среда  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Нови подходи в образованието за околна среда Печат
02 юли 2010

61Учители и експерти от Габровска област в рамките на два дни се запознаха с новите подходи и разработените помагала, посветени на образованието за околната среда и биологичното разнообразие. В рамките на семинара те посетиха и „Витата стена", която е част от от европейската мрежата "Натура 2000", получиха много помощни материали за обучението.

Инициативата е част от информационна кампания "Биоразнообразието. Всички ние сме част от него” във връзка с Международната година на биоразнообразието 2010. Тя предвиждаше три семинара за страната, инициирани от Представителството на Европейската комисия в България и осъществени с помощта на Регионалния екологичен център за Централна и Югоизточна Европа и информационните центрове на ЕС в страната "Европа директно".

61Герасим Герасимов, Директор на Регионалния Екологичен Център за Централна и Източна Европа, представи и новият конкурс на Представителството на Европейската комисия в България за ученически видеоклип "Биоразнообразието. Всички ние сме част от него". Повече информация за конкурса можете да откриете на официалния уебсайт на Представителството.

Снимки тук

Източник: Europe Direct Габрово

 

 

 

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside