Начало arrow Архив на новините arrow Юли 2010 arrow Обновен сайт на структурните фондове на ЕС  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Обновен сайт на структурните фондове на ЕС Печат
12 юли 2010

5Подробна информация за всички обявени конкурси по оперативните програми и насоки за кандидатстване по тях, планирани мерки, нормативни документи и отчети за месечното изпълнение на оперативните програми, могат да бъдат намерени на Единния информационен портал http://www.eufunds.bg
Това е най-богатият информационен източник за европейските фондове в България", заяви  министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев по време на представянето на портала пред журналисти.
Интернет-страницата замества досегашния сайт за Структурните фондове на ЕС, поддържан от Министерството на финансите, има обновен дизайн и съдържание и значително подобрена функционалност, като целта е да бъде лесно достъпен и максимално удобен за навигация.
Новост е възможността от портала графично да се проследи изпълнението на оперативните програми към края на всеки предходен месец, както и рубриката „Добри практики", където може да бъде намерена информация за успешно изпълнените проекти и да се видят резултатите от тях. Създадена е нова рубрика „Обществен диалог", която цели поддържането на редовен контакт и сътрудничество с гражданите и гражданските организации. Регистрираните участници в групата за обществен диалог ще получават проекти на нормативни актове и други документи, свързани с процеса на усвояване на средствата от ЕС, за да могат да изразят своите предложения и коментари по тях.
Министър Томислав Дончев отбеляза, че след няколко месеца там ще бъдат публикувани всички данни от Информационната система за управление и наблюдение на средствата от европейските структурни фондове ИСУН - бенефициенти, срокове, подизпълнители, средства, като всички желаещи ще могат да се информират в подробности за всички проекти по оперативните програми от 2007 г. насам.
„С това се налагат нови стандарти за прозрачност” отбеляза министър Дончев.
Той съобщи, че от следващия месец ще има редовни приемни дни. Два пъти месечно той ще приема граждани, като в единия от дните срещите ще бъдат извън столицата. Екип от експерти ще помагат при намирането на решения по възникналите въпроси.

Източник: http://www.eufunds.bg
 

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside