Начало arrow Архив на новините arrow Юли 2010 arrow Празник на билките, планината и туризма  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Празник на билките, планината и туризма Печат
12 юли 2010

7Местността Айдушкото сборище край Троян, под Козята стена в Троянския Балкан, събра стотици представители на три поколения планинци на истински народен празник на билките, планината и туризма.

Присъстващите на празника получиха по чаша чай от организаторите и спазиха народната традиция - почти всеки от тях си тръгна с китка от много билки, които според народното поверие са най-лековити, когато са набрани на Еньовден. В конкурса за еньовска китка и венец се включиха много деца, а най-малкият участник – само на три години, получи награда от Европа директно Габрово.
 
Направо на поляната бяха експонирани творбите на участниците от Ловешка област в конкурса на “Европа Директно” Габрово за пана, изработени от лечебни растения и природни материали, “Лечебните растения на Балкана – европейско богатство”. Творбите на децата предизвикаха огромен интерес сред присъстващите на празника.
 
Победителите получиха своите награди сред природата. Те можаха още веднъж да почувстват богатството на Балкана и да се обърнат към всички присъстващи с послание за неговото опазване.

Всички творби от Ловешка област бяха дарени на Общинския педагогически център гр. Троян, който ще ги продаде с благотворителна цел.

Снимки тук

Източник: Europe Direct Габрово

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside