Начало arrow Архив на новините arrow Май 2010 arrow Европейската маркировка за съответствие  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Европейската маркировка за съответствие Печат
11 май 2010

CEКомисията започва информационна кампания за маркировката за съответствие "CE", създадена за улесняване на свободното движение на стоки и за информиране на потребителите.

Когато видите логото "CE" на даден продукт - независимо дали е произведен в Европа или другаде - вие знаете, че той отговаря на изискванията на ЕС по отношение на здравето, безопасността и защитата на околната среда.
Маркировката "CE" съществува повече от 15 години, но повечето хора все още не знаят какво означава и мнозина смятат, че тя показва, че даден продукт е произведен в Европа.
Информационната кампания е насочена и към предприятията. Маркировката е въведена не само за гарантиране на безопасността на потребителите, а и за улесняване на свободното движение на стоки на пазара на ЕС.
Гаранция за доверие, маркировката "CE" е своеобразен паспорт, който позволява на продуктите да се движат свободно в Европейското икономическо пространство (27-те държави от ЕС плюс Исландия, Лихтенщайн и Норвегия). Това намалява административните формалности и разходите, като в същото време гарантира съответствие с изискванията за безопасност.
Поставяйки маркировката "CE" на даден продукт, производителят поема пълната отговорност за неговото съответствие със законодателството на ЕС.
Над 30 % от промишлените изделия, включително компютри, играчки и електрически уреди, могат да бъдат продавани на пазара на ЕС само с тази маркировка.

Източник: Европейска комисия

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside