Начало arrow Архив на новините arrow Май 2010 arrow ЕК разреши на България да отпусне ограничена помощ на селското стопанство  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
ЕК разреши на България да отпусне ограничена помощ на селското стопанство Печат
11 май 2010

3Европейската комисия даде съгласието си за българска схема с бюджет от 20 млн. лв (около 10,26 млн. EUR), целяща подпомагане на земеделски стопанства, занимаващи се с първично производство, търговия и преработка на селскостопанска продукция, които срещат трудности в резултат на настоящата икономическа криза.
Схемата прилага на практика изготвената от Комисията Временна рамка за мерките за държавна помощ за подпомагане на достъпа до финансиране в настоящата финансова и икономическа криза.
Право на участие в схемата имат всички предприятия в селскостопанския сектор при условие, че не са изпитвали затруднения към 1 юли 2008 година — т.е. преди началото на кризата. Срокът на действие на схемата е до 31 декември 2010 г.
Схемата предоставя помощ във вид на директно субсидиране.
Помощта не може да надвишава 15 000 EUR за всяко отделно предприятие. Нотифицираната схема ще се прилага на национално равнище и ще се управлява от Държавен фонд „Земеделие“.
Пълният текст на решението на Комисията е публикувано в State Aid Register на интернет сайта на ГД „Конкуренция“ под номер N 108/2010.

Източник: Представителство на Европейската комисия

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside