Начало arrow Архив на новините arrow Май 2010 arrow Класиране на студенти със стипендии и награди от ОП „Развитие на човешките ресурси"  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Класиране на студенти със стипендии и награди от ОП „Развитие на човешките ресурси" Печат
11 май 2010

oprНа 28 април 2010 г. бе обявено класирането за студентски стипендии и награди по проект „ Студентски стипендии и награди”, финансиран от Европейския социален фонд по Оперативна програма „ Развитие на човешките ресурси”.
16 821 студенти от 49 висши училища ще получат по 450 лв. стипендия за летния семестър на учебната 2009/2010 г., изплащана за 5 месеца. Сумата за стипендиите за този семестър възлиза на 7 569 450 лв.
17 370 е броят на студентите, които ще получат еднократна награда за летния семестър в размер на 200 лв., като общата сума е 3 474 000 лв.
Проектът е по схема „Студентски стипендии за равен достъп до образование и повишаване на мотивацията за по-добри резултати” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007 – 2013 г.”. Той допълва и подобрява сега съществуващите възможности, създадени от националното законодателство, за отпускане на стипендии и награди на студенти в държавните висши училища със средства от държавния бюджет, като дава възможност стипендии и награди да бъдат отпуснати и на студентите в частните висши училища.
До момента под формата на студентски стипендии и награди Министерството на образованието, младежта и науката е усвоило по проекта средства в размер на около 22 млн. лв.
Класирането за стипендии и награди е публикувано на интернет страницата на проекта http://eurostipendii.mon.bg . Всеки кандидатствал студент може да провери индивидуалното си класиране като влезе в персоналния си акаунт. На посочената интернет страница може да бъде видяна подробна информация за проекта.

Източник:  http://www.eufunds.bg

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside