Начало arrow Архив на новините arrow Март 2010 arrow Национален информационен ден “Интелигентна енергия – Европа ІІ, 2010”  
Национален информационен ден “Интелигентна енергия – Европа ІІ, 2010” Печат
24 март 2010

5Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) ще организира на 30 март 2010 г. национален информационен ден за представяне на програма „Интелигентна енергия - Европа ІІ - възможности 2010".
Европейската комисия (ЕК) ще обяви тази пролет поредния си търг за набиране на проектни предложения по програмата.
Срещата ще се състои в столичния „Интер експо център" - бул. „Цариградско шосе" 147 (зала „Витоша").
Събитието ще даде възможност на организации, ведомства, фирми, общини, неправителствени организации и др. да осъществят контакти и да обменят информация като потенциални участници в проекти за енергийна ефективност, използване на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) и икономичен транспорт. Проявата е част от инициативите за по-висок принос на България в изпълнението на европейската рамкова програма.
„Интелигентна енергия - Европа ІІ, 2010" ще бъде представена от експерти на Европейската комисия. Ще бъде изнесена информация за вече завършени проекти.
Финансисти, които работят съвместно с Европейската банка за възстановяване и развитие, ще разяснят подробности по кредитната линия за енергийна ефективност и ползване на ВЕИ.
Специалисти от фонд „Енергийна ефективност" ще отговорят на въпроси на бизнеса.
 Представителите на местната власт ще се запознаят подробно с европейската инициатива ELENA, която оказва техническа помощ по проекти за енергийна ефективност в общините.
Специалисти от МИЕТ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще дадат консултации по оперативните  европрограми „Конкурентоспособност" и „Регионално развитие".
Ще бъдат набелязани възможности за финасиране на проекти и програми  по енергийна ефективност и ВЕИ чрез ELENA.
Информационното събитие ще даде възможност на участниците да разберат как да кандидатстват успешно по европейски проекти и да открият подходящите си бизнес партньори.
Участието в информационния ден е безплатно. Ще бъде осигурен симултанен превод от английски на български език.
Повече информация за срещата и регистрационна форма за участие можете да откриете ТУК
Крайният срок за записване е 25 март 2010 г.

Източник:  Министерство на икономиката, енергетиката и туризма

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside