Начало arrow Архив на новините arrow Март 2010 arrow Младежки конкурс за есе "Пролет в Европа" 2010  
Младежки конкурс за есе "Пролет в Европа" 2010 Печат
24 март 2010

Представителството на Европейската комисия в България организира конкурс за есе "Пролет в Европа" 2010, посветен на 2010 - Европейската година за борба с бедността и социалното изключване.

Представи си свят, където бедността, социалната и етническата принадлежност нямат значение. Свят на толерантност и взаимно уважение. Свят, където за приятелството и добрите човешки отношения няма граници. Такъв свят би бил безценен дар! Нали?
А какво пречи светът, в който живеем днес, да е такъв? На пръв поглед звучи лесно, но защо бедността постепенно е довела до социална изолация между хората, а тя на свой ред - до издигане на невидими, но осезаеми бариери между съученици, съседи, съграждани? Как можем да променим това?
Изказвайки мнението си по тази тема в рамките на кампанията "Пролет в Европа," ти имаш възможността да направиш крачка към един по-добър и по-отворен свят!

Напиши есе до 300 думи, което да включва 5 ключови думи: готовност, приятелство, съпричастност, толерантност, общност и го изпрати на e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите   или на адрес: София 1000, ул. “Московска” № 9, Информационен център на Европейския съюз, за конкурса “Пролет в Европа" 2010.

Срок за изпращане на есето: 14:30 часа на 5 май 2010 (при изпращане по пощенски път важи датата на пощенското клеймо)

Конкурсът се провежда се в две възрастови групи: 13 - 16 години и 17 - 20 години. Ще бъдат присъдени следните награди:
Първа награда: по един преносим компютър за победителите от двете възрастови групи;
Втора награда: по един външен хард диск драйв за победителите от двете възрастови групи (320 GB);
Трета награда: по един външен хард диск драйв за победителите от двете възрастови групи (250 GB).

Критерии за оценка: спазени изисквания на заданието(обем, ключови думи); креативност и оригиналност на творбата; яснота на посланието; завършеност на тезата;

Повече информация за регламента на конкурса , както и формуляр-заявка за участие.

Допълнителна информация

Пролет в Европа е ежегодна кампания, отворена за всички училища в Европа. Тя дава възможност на младите европейци да дискутират темите, които ги вълнуват, да изразят собствената си гледна точка и да бъдат чути в Европа. През 2010 Пролет в Европа ще се присъедини към Европейската година за борба с бедността и социалното изключване, като окуражи колкото се може повече училища да се включат в инициативата.

За  Европейската година за борба с бедността и социалното изключване

Източник: Представителство на ЕК

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside