Начало arrow Архив на новините arrow Май 2010 arrow Форум за кампанията за директните плащания 2010  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Форум за кампанията за директните плащания 2010 Печат
14 март 2010

3Държавен фонд „Земеделие” и Министерството на земеделието и храните ще бъдат домакини на национален форум за разясняване на Кампанията за директните плащания - 2010 на 9 март в Националния дворец на културата - София.
Събитието е част от Кампанията за директните плащания на площ, която стартира официално на 1 март. На него се очаква да присъства министър- председателят г-н Бойко Борисов. На форума ще бъдат поканени представители на всички браншови организации в агросектора с цел да им бъде предоставена максимална информация за всички възможности и схеми за финансово подпомагане на земеделските стопани през 2010 г.
В рамките на кампания 2010 предстои да се прилагат 6 нови схеми за национални доплащания – за тютюн, за крави с бозаещи телета, за говеда, както и за производство на мляко в икономически уязвими ферми, необлагодетелствани райони и нитратно уязвими зони. Всички те ще бъдат представени на 9 март в НДК. За да са информирани за прилагането на новите схеми на земеделските стопани ще бъдат разпратени и специални брошури.
Правилата за прилагане на новите схеми са разписани в Наредба №2 от 11 февруари 2010 г. за специалните изисквания за участие в одобрените схеми за национални доплащания и специфично подпомагане за 2010 г., която е обнародвана в бр. 14 от 19 февруари 2010 г. на Държавен вестник.
Срокът, в който фермерите ще могат да подават заявления за субсидии по всички схеми за подпомагане през 2010 г. е 15 май 2010 г. – в Общинските служби по земеделие по адрес на регистрация на физическото или юридическо лице. Заявления ще приемат и след тази дата, но най- късно до 9 юни със санкция от 1% за всеки ден просрочие.
За Кампанията за директни плащания 2010 са предвидени 336 млн. евро, които се осигуряват от Европейския фонд за гарантиране на земеделието. Бюджетът за национални доплащания за тази година е в размер на 300 млн. лв., 150 млн. лв. от които са заложени в бюджета „под черта”.

Източник: Министерство на земеделието и храните

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside