Начало arrow Архив на новините arrow Май 2010 arrow Интернет портал с информация за български НПО  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Интернет портал с информация за български НПО Печат
14 март 2010

Информационният портал за българските НПО вече е достъпен в интернет на адрес www.ngobg.info .

В базата данни на НПО са включени над 4500 организации. Информацията за над 1000 от тях е актуализирана от самите организации или от екипа на проекта. Останалите могат да направят това, като влязат в системата чрез свое потребителско име и парола за достъп.

Официалното откриване на портала се състоя на 22 февруари 2010 г. в София.

Информационният портал за българските НПО е изграден от Българския център за нестопанско право и фондация ПАЦЕП с финансовата подкрепа на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа.

Под мотото „Легитимност чрез публичност" инициаторите си поставят основна цел да открият активните неправителствени организации, които сами да изграждат и поддържат своите профили в портала. Порталът съдържа информация за 1000 граждански организации, календар за събития, библиотека, секция за прессъобщения и други. Порталът ще е безплатен, като в него няма да намират място интернет страниците на читалища, които са в регистъра на Министерство на културата и спортни неправителствени организации, които са под егидата на Министерството на младежта и спорта. При представянето на портала беше знаменателно, че се започна с Българския хелзинкски комитет, за да се види навярно, че едно от най-важните неща са правата на човека. Активността на НПО показва всъщност и активността на гражданското общество, което е и фактор за развитието на демокрацията.

Източник: Агенция БГНЕС

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside