Начало arrow Архив на новините arrow Май 2010 arrow ЕК одобри финансирането на проекта за водния цикъл на гр. Габрово  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
ЕК одобри финансирането на проекта за водния цикъл на гр. Габрово Печат
14 март 2010

5С Решение № 1052 на Европейската комисия от 18 февруари 2010 г., е одобрен за финансиране вторият голям инфраструктурен проект на България по Оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013 г. - "Интегриран проект за водния цикъл на гр. Габрово.

Съгласно европейските изисквания, големите инвестиционни проекти в сектор околна среда на стойност над 25 млн. евро, които кандидатстват за финансиране от европейските фондове, подлежат на оценка и одобрение от Европейската комисия.
Общият бюджет на проекта е на стойност 123.539 млн. лева, от които 93.958 млн. лв. е съфинансиране от Кохезионния фонд на ЕС, 23.489 млн. лв. е помощта от държавния бюджет, а 6.092 млн. лв. ще бъдат осигурени чрез заеми от международни финансови институции.
Срокът за усвояване на безвъзмездната помощ е до средата на 2015 г.
Изпълнението включва реконструкция на съществуващите пречиствателни станции за питейни и за отпадъчни води, ремонт на 4 помпени станции и изграждане на една нова, рехабилитация на 75.8 км. от водопроводната мрежа, изграждане на 18.5 км нови гравитачни канали и рехабилитация на 21.6 км съществуващи канали.
Чрез изпълнението на инвестиционните дейности по проекта ще се подобри екологичната инфраструктура на града в сектор води - пречистване и подаване на питейна вода и отвеждане и пречистване на отпадни води.
Интегрираният проект за водния цикъл на гр. Габрово е втория голям инвестиционен проект, предложен от България и одобрен от ЕК.

Източник: Министерство на околната среда и водите

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside